Yaşam

Beatles 54 yıl sonra yeniden zirvede

Beatles’ın yapay zeka kullanılarak yeniden kaydedilen son şarkısı ‘Now And Then’ İngiltere listelerinde birinci sıraya yerleşti. Grup üyelerinden ikisi hayatını kaybeden The Beatles, son şarkıları ‘Now and Then’ ile toplamda listelerde zirveye çıkan 18. şarkısıyla bir numaraya ulaşarak Birleşik Krallık liste rekorunu kırdı.

Ntv’nin aktardığı habere göre İngiltere’de müzik tarihinde hiçbir sanatçı, listelerin zirvesinde yer aldığı tarihler arasında bu kadar uzun bir fark yaşamadı. Beatles’ın yaşayan üyelerinin 1995 ve 1996’da çıkardığı “Free as a Bird” ve “Real Love” adlı yeni şarkıların hiçbiri listelerin zirvesine ulaşamadı.

‘ÇOK DUYGUSAL BİR AN’

Şarkının listelerde zirveye çıkan başarısı hakkında yorum yapan McCartney, “Akıllara durgunluk veren bir şey. Şaşırdım. Benim için de çok duygusal bir an. Bayıldım!” dedi.

1970’lerin sonunda John Lennon tarafından yazılan ‘Now and Then’in yayımlanan kaydı, şarkının orijinal demo kaydının 1994 yılında George Harrison tarafından kaydedilen gitar sesiyle ve Paul McCartney tarafından kaydedilen yeni parçaların birleştirilmesiyle oluşturuldu. ve Ringo Starr.

KAYITLAR 2022’DE TEMİZLENDİ

John Lennon şarkıyı 1970’lerin sonlarında evinde kaydetti. Lennon’ın eşi Yoko Ono, 1990’ların başında bu kaseti Paul McCartney’e verdi ve McCartney daha sonra George Harrison ve Ringo Starr ile kayıt üzerinde çalıştı. Üç müzisyen, kasetin ses kalitesinin düşük olmasının, özellikle de Lennon’ın piyano eşliğinin ön plana çıkmasının şarkıyı değerlendirmelerine engel olduğuna karar vererek rafa kaldırdılar. Lennon’ın sesini orijinal kayıttan ayıracak doğru yazılım 2022’ye kadar mevcut değildi. Kayıt daha sonra Ringo Star ve McCartney’nin düzenlemeleri eklenerek temizlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu