Ekonomi

Fiyatlar düştüğünde TSMC hisselerini satın alın – Needham

Needham & Company’deki finansal analistler, yatırımcılara hisse senedi fiyatındaki son düşüş sırasında Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM) hisselerini satın almalarını tavsiye etti. Özellikle şirketin 2024’ün ilk mali çeyreğine ilişkin güçlü kazanç raporu göz önüne alındığında, hisse senedine verilen olumsuz tepkinin aşırı olduğuna inanıyorlar. TSMC’nin hisse senedi fiyatı yılbaşından bu yana %27 oranında artış gösterdi.

Needham analistleri raporlarında, “Bize göre, güçlü kazanç raporunun ardından hisse senedi fiyatındaki düşüş abartılı ve TSMC’ye özgü sorunlardan ziyade genel piyasanın yarı iletken hisse senetlerine bakışını yansıtıyor gibi görünüyor” dedi.

“Fiyat hedefimizi değiştirmiyoruz ve bu fiyat düşüşü döneminde TSMC hisselerinin satın alınmasını tavsiye ediyoruz” diye devam ettiler.

Analiz firması, çip üreticisinin Amerika Birleşik Devletleri’nde işlem gören hisseleri için 12 aylık fiyat hedefini 168 $ olarak belirledi ve bu da mevcut hisse fiyatından %27’nin üzerinde bir artış potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Needham’daki analistler, TSMC’nin 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarının, bir önceki yıla kıyasla önemli bir gelir artışı olsa bile, yaklaşık %80’lik tutarlı bir fabrika kullanım oranı gösterdiğine dikkat çekti.

Analistler, 5 nanometre, 3 nanometre ve 8 inç süreçlerini kullananlar dışındaki çoğu TSMC fabrikasının yıl boyunca muhtemelen %80’in altında bir kullanım oranıyla çalışacağını tahmin ediyor. TSMC için 2024 yılında gofret sevkiyatlarında %8’lik bir artış öngörüyorlar ve gofret başına ortalama satış fiyatının %15 artmasını bekliyorlar.

Needham’daki analistlere göre TSMC benzersiz bir büyüme evresi yaşıyor; şirketin gelirleri halihazırda çift haneli artışlar gösterirken, üretim hacmindeki toparlanma yavaş seyrediyor. Yapay zeka gibi düşük hacimli ancak yüksek değerli ürünler gerektiren pazarlarda önemli bir büyüme olduğunu belirtiyorlar.

Aynı zamanda, Bank of America’daki finansal analistler Taipei’de listelenen TSMC hisseleri için fiyat hedeflerini 880 NT$’dan 920 NT$’a yükseltti. Bu ayarlama, sunucu tabanlı yapay zekada daha hızlı büyüme beklentilerini ve ikinci çeyrek için iyileştirilmiş rehberliği yansıtıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

halfetihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu